GEFÖRDERTE FORSCHUNGSARBEIT ARBEITEN
IM THEMENBEREICH WASSERWERTSCHÖPFUNGSKETTEN UND ERNÄHRUNGSSICHERUNG

Insgesamt wurden 36 Arbeiten im Themenspektrum von Wertschöpfungsketten und gefördert.

  • Geda, Shimelis Araya and Rainer Kühl, Exploring Smallholder Farmers’ Preferences for Climate-Smart Seed Innovations: Empirical Evidence from Southern Ethiopia, 2021 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Sarzana, Carolina, Social – ecological resilience of the shea butter value chain upstream end: the case of Beninese shea agroforestry parklands , 2021 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Paganini, Nicole, Kustiwa Adinata, Nomonde Buthelezi, David Harris, Stefanie Lemke, Alberto Luis, Jennifer Koppelin, Abdulrazak Karriem, Fezile Ncube, Enzo Nervi Aguirre, Tandu Ramba, Inês Raimundo, Nedim Sulejmanovic, Haidee Swanby, Daniel Tevera and Silke Stöber, Growing and Eating Food during the COVID-19 Pandemic: Farmers’ Perspectives on Local Food System Resilience to Shocks in Southern Africa and Indonesia, 2020 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Geda, Shimelis Araya, Seed Innovations Adoption Processess in Ethiopia: Farmers’ Preferences and Supply Chain Performance, 2020 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Muder, Anika, Impacts of large-scale agricultural investments on local food securtiy - The case of Africa Agritech in Benin, 2020 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Sellare, Jorge, Eva-Marie Meemken, Christophe Kouamé, Matin Qaim, Do Sustainability Standards Benefit Smallholder Farmers also when Accounting for Cooperative Effects? Evidence from Côte d’Ivoire , 2020 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Sellare, Jorge, Eva-Marie Meemken, Matin Qaim, Fairtrade, Agrochemical Input Use, and Effects on Human Health and the Environment, 2020 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Muhammad Bilal, Food security effects of multinational brands crop protection products: Evidence from cotton-wheat zone Punjab, Pakistan, 2019 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Wit Yee Tun, Impacts of Shocks and Coping Strategies on Food Security: A Case Study from the Coffee Growing Area of Araku Valley, India, 2019 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Fulwider, Will, The socio-economic role of underutilized species of the walnut-fruit forests of southern Kyrgyzstan in the livelihoods of local households, 2018 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Meemken, Eva-Marie; Jorge Sellare and Matin Qaim, Sustainability Standards, Labor Market Implications, and Workers’ Wellbeing in the Small Farm Sector, 2018 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Ngoc Huong, Le, Contract Farming in Vietnam: Empirical research on marketing determinants, farm performance and technical efficiency of the export-oriented rice sector in the Mekong River Delta, 2018 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Marwan Benali, Bernhard Brümmer, Victor Afari-Sefa, Smallholder participation in vegetable exports and age-disaggregated labor allocation in Northern Tanzania, 2018 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Marwan Benali, Export vegetable supply chains, household labour allocation and poverty effects among small producers – Evidence from Northern Tanzania , 2017 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Dürrbeck, Lukas, Helfen in einer vernetzten Welt. Die Zukunft der Entwicklungszusammenarbeit, 2017 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Groß, Martin, Inclusive value chain analysis of diversification options for a social business in Ghana, 2017 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Thai Thuy Pham , Specialty Rice Adoption, Collective Action and Marketing Channel Choice: Insights from Vietnam , 2017 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Welker, Edith, Medicinal plants from the roof of the world : Understanding the interface between vernacular values and economic devlopment in the Pamir mountains of Tajiksitan, 2017 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Peters, Maren, Bundling of Business Development Services as a Means to Overcome Institutional Voids, 2016 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Teichmann, Isabel, Three Topics in Agriculture: Private Quality Standards, Marketing Channels, and Biochar, 2016 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Müller, Anna Katharina, Food safety standards in developing countries: Exploring the role of financial literacy , 2015 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Schmid, Maximilian, Small-scale farmers, private enterprises and innovations in food value chains: Applying the actor-network-theory in rural Tanzania, 2015 Zusammenfassung als Ansichts- PDF
  • Ullrich, Simon, Potentiale zur Erhöhung der Nahrungssicherheit durch internationalen Handel mit Grundnahrungsmitteln innerhalb der Ostafrikanischen Gemeinschaft, 2015 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Vetter, Thomas C., Adapt or Die? The Modernisation of Agri-Food Markets in Indonesia and its Implications for Smallholder Horticulture Production. Insights from West Java and South Sulawesi, 2014 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Weisensee, Adrian, Betriebswirtschaftliche Strategien zur Steigerung der Preisstabilität von Grundnahrungsmitteln in Ostafrika, 2014 Zusammenfassung als Ansichts- PDF
  • Gersch, Inka, Die Potenziale inklusiver Businessmodelle im exportorientierten Agrarsektor - Analyse einer Kooperation zwischen Agrarunternehmen und kleinbäuerlichen Betrieben in Peru, 2013 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Michler, Holger, Climate and soil effects on performance attributes of Stevia rebaudiana (Bertoni) in Ecuador, 2013 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Kersting, Sarah, Food Safety and Quality Standards in the Thai Horticultural Sector: Implications for Small-Scale Farmers, 2012 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Güttler, Susanna, Adding value to Andean blueberries (Vaccinium floribundum Kunth) by processing healthy products as a contribution to food security in Ecuador. Development of concentrated clarified juice and powder juice with high contents of anthocyanins, 2011 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Hallensleben, Martin, Assessment of Jatropha curcas Systems and their Potential for rural Development in Burkina Faso, West Africa, 2011 Zusammenfassung als Ansichts- PDF
  • Elfadl, Elfadl Yousif Elmogtaba, Suitability of Safflower (Carthamus tinctorius L.) for Cultivation as an Oil Crop under the Conditions of Organic and Low-Input Farming Systems in Central Europe, 2010 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Hilscher, Manuel, Dhusenti Manoharan und Athena Birkenberg, Local Knowledge and the Ecology of Medicinal Plants in Northern Thailand, 2009 Zusammenfassung als Ansichts- PDF
  • Pandey, S., N.T. Khiem, H. Waibel and T.C. Thien, Upland Rice, Household Food Security, and Commercialization of Upland Agriculture in Vietnam, 2006 Zusammenfassung als Ansichts- PDF
  • Tran Huu Cuong, Market Access and Agricultural Productivity in Vietnam, 2005 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Graefe, Sophie, Effects of post-harvest treatments on the carbohydrate composition of yacon roots in the Peruvian Andes, 2004 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Tscherning, Karen, Development of Methods for the Combined Evaluation of Tropical Multipurpose Shrub and Tree Legumes for Feed Value and Soil Enhancement, 2004 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Weinberger, Katinka and Christian A. Genova II, Vegetable Production in Bangladesh - Commercialization and Rural Livelihoods, 2004 Zusammenfassung als Ansichts- PDF
  • Graefe, Sophie, Post-harvest compositional changes of Yacon roots (Smallanthus sonchifolius Poepp. & Endl.) as affected by storage conditions and cultivar, 2002 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Hertäg, Otto, Verbesserung der Effizienz der Vermarktung landwirtschaftlicher Produkte in Entwicklungsländern durch organisierte Marktveranstaltungen, 1989 Zusammenfassung als Ansichts- PDF
  • Mattheß-Guerrero, Annemarie, Einkommenssteigerung und -sicherung in kleinbäuerlichen Haushaltsbetriebssystemen im Andenhochland Kolumbiens, 1988 Zusammenfassung als Ansichts-PDF
  • Seré, Chrysille, Teichwirtschaft als Betriebszweig in der kleinbäuerlichen Landwirtschaft Kolumbiens, 1988 Zusammenfassung als Ansichts-PDF